Lakritsfestivalen i Stockholm närmar sig med stormsteg. Vi ses väl där? Den 21–22 mars är det dags – nästa helg alltså – och precis som förra året håller festivalen till på Annexet vid Globen.
Nytt för i år är att Lakritsfestivalen i år kombineras med Glassfestivalen. Du som inte får nog av sötsaker efter en runda på Lakritsfestivalen kan alltså passa på att frossa i glass också. Bland utställarna på Glassfestivalen finns kultförklarade Ben & Jerrys, nya veganalternativet Go Cononuts gjord på kokosmjölk och flera glasstillverkare som gör ekologisk glass. Jag ser fram emot att provsmaka!
Men det var ju inte det jag skulle prata om :-)
Rösta på Sveriges favoritlakrits
Finalisterna i Sveriges favoritlakrits är korade nu. De är:
- Djúpur från Freyja/Nammi Godis
- Kalle och Saltlakritssåsen från Cederströms
- Lakrids D från Lakrids by Johan Bülow
- Salmiakkola från Desserter utan gränser
- Vanhan Viipurin lakritsi (Gamla Viborg lakrits) från Kouvolan.
Rösta på din favorit under festivalen. Det kan bli riktigt spännande! Ska Salmiakkolan vinna för tredje året i rad? Den har hård konkurrens. Lakrids by Johan Bülow har också vunnit tidigare, men då med Lakrits A, som jag personligen tycker är ännu godare än Lakrids D. Fast D är inte fel heller – mandel med lakritsöverdrag. Mmm … Här kan du läsa mer om tävlingen Sveriges favoritlakrits.
Tips under lakritsfestivalen: gå på lakritsprovning
Ett tips är att gå på en lakritsprovning under festivalen. Det här är provningarna som finns i år:
- Marsipanskola med lakrits
- Smaken lakrits – lakritsprovning
- Choklad- och lakritsprovning
- Öl- och lakritsprovning
- Lakrits och erotik.
Det är ganska korta provningar, men å andra sidan kostar de inte så mycket, så det är ett bra tillfälle att prova lakrits utan att ruinera sig.
Ses vi nästa helg?
Hoppas att vi ses i Annexet nästa helg! Om du inte vill köa vid ingången går det bra att boka biljetter i förväg (länk borttagen).
//Lakritslaban